Impulsief

Vandaag weer een blog van Let’s sti(c)k together! Het thema van deze keer is impulsaankoop. Ik hang zo’n beetje aan elkaar van impulsaankopen. Zowel stoffen als patronen, ik kan ze blijven kopen.

Ik heb hierdoor ook best een aantal patronen die ik nog niet of maar 1 keer gemaakt heb. Graag had ik deze blog geschreven over een van deze patronen, maar het is er niet van gekomen hier iets in te naaien. Daarom toch maar terug naar mn stoffencollectie..

Dat ik veel stof (m.n. tricot) heb is een understatement. Onlangs ruimde ik mijn stoffen op. Door het hele huis verspreid liggen lapjes en het werd tijd hier wat orde in te gaan scheppen. Op zolder heb ik een Kallax kast met 4 bakken stof. Das erg weinig ruimte, dus in alle bakken liggen de stoffen in 2 rijen boven elkaar 🙈.

Tussen al die lappen vond ik het paneel van deze 2 leguanen. Ik kocht het op de stoffenmarktplaats vorig jaar ergens. Ik vind dit paneel echt gaaf, maar hou er niet van deze te combineren met de bijpassende stof. Hierop staat de print in het klein afgebeeld. Ik vind het veelal een ‘pyjama’-look geven én ik vind het zonde van de stof. Deze is namelijk ook erg leuk voor een shirtje voor de jongste!

Dus, op zoek naar een effen tricot voor de mouwen. Ik had denk ik wel 8 tinten blauw en groen maar geen 1 was een match met de kleuren uit het paneel. Ik koos er toen voor om de mouwen uit de randen vh grote paneel te knippen. Dat ging niet echt gemakkelijk, maar het is me uiteindelijk gelukt! Voor de rug heb ik voor zwart gekozen.

Stof en Wol is de stoffenzaak hier in Breda. Het is een klein winkeltje, maar met veel keus. De eigenaresse (Lilian) heeft ook een facebookgroep hippe lappen voor de heb waar ze geregeld afgeprijsde stoffen in zet. Laatst zag ik dus daar ook weer zo’n gaaf paneel voorbij komen, snel reserveren en weer ff naar de winkel.. maar ooo die is ook leuk, en deze.. en ook nog deze.. Terwijl ik mij zó had voorgenomen – nu écht – om niks meer bij te kopen.. Dat is niet gelukt, zie hier weer een hoop impulsaankopen!

Tenslotte nog een laatste probleem waar ik geregeld tegenaan loop als gevolg van impuls aankopen: te weinig stof voor het project. Voor Fleur koop ik altijd 50cm en voor Milan tegenwoordig 60cm. Van effen stoffen kies ik ook vaak 50cm. Dit zorgt er voor dat ik heel geregeld creatief moet zijn. 50cm effen is te kort voor een rugpand en 50cm is voor fleur niet bruikbaar voor bijv. een jurk met cirkelrok. Gelukkig kan ik altijd wel een oplossing bedenken.

Via de fb pagina Hip en Eigenwijs kocht ik dit toffe paneel. Wederom wilde ik de bijpassende stof niet gebruiken. Op zoek naar iets anders stuit ik op een restlap groen. Het is maar 40cm, dus ik kan er echt geen rugpand uithalen helaas. Echter.. wel als ik hem draai op de stof?! Ik wilde ook wel wat nieuws uitproberen dus knipte nog een middenpandje uit de strepenstof en creëerde zo weer een nieuw t-shirt voor Milan!

Blij met deze shirts! Het volgende project moet er maar weer 1 worden met een nieuw patroon.. de Bobbie-short denk ik!

Stof aap: Hip en Eigenwijs

Stof Leguanen: Marktplaats

Patroon: BILLIE 128 verlengt 152, zowel de normaal als de raglan versie.

Dit was weer een blog in de blogtour van Let’s Sti(c)k Together. De blogs van de overige deelnemers vind je hier:

Sewing à la Carte, Adivastyle, Nathalie’s Naaisels, Blogliesje, woohoo by Davina, Two Owlettes, KreATRIEN, Miel de Fleur, Nie Nie Sewing, Gezien bij Justine, just delphine, Girls in Uniform, OOYAmade

18 gedachtes over “Impulsief

  1. johannaowlette zegt:

    Leuk! ik herken je ‘impulsaankopen-aandoening’ haha 🙂 maar ik ben wel altijd geneigd om dan net meer te kopen, want wie weet waar ik het voor wil gebruiken hé? oh oh, de troubles van een impulsaankoper…

    Geliked door 1 persoon

  2. justjust10 zegt:

    Die stoffenvoorraad moet gigantisch zijn maar stuk voor stuk pareltjes.
    De t-shirt met kameleon zou hier ook met veel plezier gedragen worden door het zoontje.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.