Rimpelrokje a la Fleur

Hier weer een blog in de serie van Let’s sti(c)k together. Het thema was deze keer om je te laten inspireren door iemand anders.

Ik ben een verzamelaar van inspiratie. Overal, op facebook, pinterest, blogs, sla ik foto’s en linkjes op. Toch heb ik nog nooit iets ‘nagemaakt of nagedaan’ van een ander. Tijd om daar eens verandering in te brengen! Voor het kledingstuk liet ik mij inspireren door deze blog van Nele – OoyaMade. De inspiratie kwam niet zozeer van haar naaisel als meer van het idee om samen met je dochter iets te naaien. Quiality time met Fleur, dát zag ik wel zitten!

Op zaterdagochtend reden we samen naar Stof en Wol voor een nieuw lapje stof. In de auto even samen kletsen over wat voor stof ze wil; met vlinders graag. En ’t liefst ook een beetje roze. Dusss.. die hadden ze!! Niet mijn eerste keus en ik had hem zelf nooit gekocht, maar wellicht dat het toch een mooi zomerrokje kon worden.

Voor t patroon koos ik voor een simpel rimpelrokje. De hoogte is 25xm en ik knipte deze op stofbreedte uit. Ik heb de hoogte afgetekend op de stof en daarna hebben we deze samen uitgeknipt. Na het knippen meteen even de randjes samen gelockt. Ze vond het prachtig haar hand op de mijne en zo heel het lapje langs. En zelf de draadjes doorknippen zónder hulp natuurlijk.

Fleur is pas 3 jaar, dus voor zelf naaien echt nog wat te jong. Toch beleefde ze veel plezier aan het samen naaien. Bij het omzomen mocht ze alle spelden er uithalen, een prachtwerkje vindt ze dat!

Voor het rimpelgedeelte ging ik even alleen aan de slag. Dan zou zij weer kunnen helpen met het uithalen van de spelden. Aaaaargh ik haat rimpelen echt nog steeds. De eerste leer brak de draad.. De tweede keer was het rokje te klein en kreeg ik het echt niet mooi aan het elastiek.. en bij de derde poging brak de rimpeldraad opnieuw. #klaarmee!

S’avonds pakte ik het rokje er toch weer bij en via deze blog vond ik deze beschrijving om te ‘cheaten’ met rimpelen.. ideaal! Het lukte me in 1x en daarna heb ik het elastiek vastgezet met spelden. Achteraf zag ik (bij de laatste cm) dat het stiek er binnenste buiten op zit, maar loshalen was écht geen optie meer.

Zo veel zin om het af te maken! ^^

Zondagochtend samen met Fleur het elastiek met een zigzag aan het rokje gezet en VOILAAA het is af!! Even showen hoor:

En daarna passen natuurlijk! Ze is er enorm blij mee!

We hebben veel plezier gehad bij het samen naaien en ik denk zo maar dat ik dit snel weer zal doen! Milan staat overigens ook al in de rij; hij wil wel graag samen een broek naaien 🤣.

Wil je zien hoe andere bloggers zich lieten inspireren? Neem dan een kijkje bij:
Sewing à la Carte, Blogliesje, Gezien bij Justine, Girls in Uniform, just delphine, woohoo by Davina

10 gedachtes over “Rimpelrokje a la Fleur

  1. Justine zegt:

    Ik kan al niet wachten tot mijn dochter deze leeftijd heeft. Ziet er super uit om samen te doen! en wat een leuk rokje maakten jullie samen! heel leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.