Wie ben ik

Dit ben ik – deze jurk heb ik zelf genaaid!

Hoi hoi!

Mijn naam is Vivian en ik word al 31 in september! Ik ben getrouwd met Rimco en heb 3 kinderen. Milan is 6 jaar en gaat volgend jaar naar groep 3! Fleur is ruim 2,5 jaar en Sem is ons jongste aanwinst, geboren op 1 meid 2018. Samen zorgen we ook nog voor onze 3 kippen, 2 katten Joep&Flo en hondje Kyra!

20180706_153257.jpg

v.l.n.r. Vivian, Sem, Milan, Fleur, Rimco

3 dagen in de week werk ik als juf op een basisschool in Breda. Schooljaar 2018/2019 ga ik gymlessen geven en heb daar enorm veel zin in! Hiervoor heb ik jarenlang kleuters les gegeven en de afgelopen 2 jaar stond ik voor groep 3.

Met mijn gezin vind ik het leuk om uitstapjes te maken naar allerlei uit een lopende bestemmingen. Ik bezoek graag een (kinder-, ijs-, koe-, aardbei-, etc.-) boerderij, maar vind een ijsje halen op het winkelcentrum ook heel gezellig! We gaan graag zwemmen, bezoeken een dierentuin of (pret)park. Onlangs bezochten we voor het eerst ook het natuurmuseum in  Tilburg; een schot in de roos! Open dagen van bijvoorbeeld brandweer of de boer om de hoek spreken ons altijd aan. Maar ook een workshop van bijv. ‘Muziek op schoot’ of een bezoekje aan de bios doe ik graag. Ik ben altijd bezig met het verzamelen van nieuwe uitstapjes, ik hou evenementen bij en lees diverse blogs over activiteiten voor kinderen. Misschien dat ik in de toekomst wel een blog zal schrijven over een van onze uitstapjes.

Naast uitstapjes ben ik thuis ook graag actief bezig. Met periodes beoefen ik allerlei hobby’s. Zo heb ik gedurende 1.5 kaar flink veel gebakken. Koeken, cakes, taarten, vlaaien.. alles wat zoet was kwam mijn keuken uit! Avond na avond bakte ik, om het vervolgens meestal te delen met mijn collega’s of met familie. Zelf blijk ik minder een snoeper hiervan dan ik dacht (met uitzondering voor de brownie 😅)!

Op dit moment ben ik vooral veel aan het naaien. Ik maak graag kleding voor de kinderen en een enkele keer ook voor mijzelf. Ook andere dingen van stof maak ik graag. Zoals bijv. een stiftenrol of een tenten-bouwpakket. Mijn favoriete patronen komen van Sofilantjes, waarbij de Solis wel echt mijn favoriete jurkje is. Maar ook de Domi (jogging)broek heb ik al een aantal keren gemaakt. Daarnaast is het Billie patroon van Zonen09 echt een tophit hier! Al velen t-shirts rolden onder mijn naaimachine vandaan. En ik won onlangs het patroon van Olé. Mijn eerste blogs zullen gaan over de kleren die ik maak.. en vooral bestaan uit veel foto’s!

Billie – Zonen09

20180722_155339.jpg

Solis met cirkelrok

Ik hou er van om creatief bezig te zijn, maar vooral ook om daarbij iets te creëren. En dan toch ook wel iets te creëren waar niet alleen ik, maar ook een ander blij van wordt! En dan eigenlijk ook nog graag iets waarvan een ander zegt “wauw!” Dat is wellicht ook de reden om te gaan bloggen. Een plek waar ik zo af en toe eens kan delen wat ik gemaakt heb. In de hoop anderen te inspireren!

Tenslotte wil ik nog met jullie delen dat ik een zwak heb voor de ‘alternatieve’ wereld. In heb 3 draagdoeken, een ringsling en 3 draagzakken. Vooral mijn man draagt onze dochter en jongste zoon veel, maar ook ik heb het altijd te gek gevonden! Fleur draagt een barn stenen enkelbandje en onder Milan zijn bed liggen edelstenen. We lezen voor uit ‘Draakje Vurig’ voor hoogstimulatieve kinderen en ze eten van bamboe bordjes. In de kast liggen hervulbare knijpzakjes en ik ben gek op de bento lunchbox! Natuurlijk ouderschap spreekt mij enorm aan en uiteraard zijn wij in september te vinden bij het Kiindfestival in Amersfoort. Wellicht dat ik hier op een dag ook nog over ga schrijven.

20180701_112900.jpg

Zoals je leest heb ik een druk leven & ik hou ervan. Ik ben gelukkig en zal altijd proberen het maximale uit het leven te halen. Eigenlijk heb ik maar van 1 ding echt te weinig: tijd. Toch hoop ik dit af en toe eens te vinden en dan hier een bericht te schrijven, laat het me weten als je mee leest!

Groetjes!!

Advertenties