Elektra!

In maart al naaide ik voor het eerst het rokje van Emma&Mona en Inieminie; de Elektra. Ik maakte hem niet voor mezelf, maar voor een lieve vriendin. Ik naaide hem aan de hand van haar confectiemaat en niet haar gemeten maten. Ik maakte dus maat 36 en hij zat als gegoten.

Deze maand was mn zusje jarig en ik wil al tijden dólgraag voor haar naaien. Ik maakte maat 38, M, zoals haar confectiemaat. Ikzelf vind het superleuk geworden.

Helaas is hij iets te krap rond de heupen; de rok kruipt wat op. Volgende keer dan toch maar een maatje groter.

Dit rokje paste wel perfect bij de nieuwste chalange van Let’s stic(k) together; naai iets voor een anders en/of gebruik twee lappen stof. Aan beide eisen voldaan!

Dit is het andere rokje, precies gespiegeld 😉!

Meer lezen over hoe anderen naar deze opdracht naaien? Klik dan verder:

Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Gezien bij Justine, Mamasasewing, Woohoo by Davina, Naaisdrovje!, Just Delphine,ooyamade

Rimpelrokje a la Fleur

Hier weer een blog in de serie van Let’s sti(c)k together. Het thema was deze keer om je te laten inspireren door iemand anders.

Ik ben een verzamelaar van inspiratie. Overal, op facebook, pinterest, blogs, sla ik foto’s en linkjes op. Toch heb ik nog nooit iets ‘nagemaakt of nagedaan’ van een ander. Tijd om daar eens verandering in te brengen! Voor het kledingstuk liet ik mij inspireren door deze blog van Nele – OoyaMade. De inspiratie kwam niet zozeer van haar naaisel als meer van het idee om samen met je dochter iets te naaien. Quiality time met Fleur, dát zag ik wel zitten!

Op zaterdagochtend reden we samen naar Stof en Wol voor een nieuw lapje stof. In de auto even samen kletsen over wat voor stof ze wil; met vlinders graag. En ’t liefst ook een beetje roze. Dusss.. die hadden ze!! Niet mijn eerste keus en ik had hem zelf nooit gekocht, maar wellicht dat het toch een mooi zomerrokje kon worden.

Voor t patroon koos ik voor een simpel rimpelrokje. De hoogte is 25xm en ik knipte deze op stofbreedte uit. Ik heb de hoogte afgetekend op de stof en daarna hebben we deze samen uitgeknipt. Na het knippen meteen even de randjes samen gelockt. Ze vond het prachtig haar hand op de mijne en zo heel het lapje langs. En zelf de draadjes doorknippen zónder hulp natuurlijk.

Fleur is pas 3 jaar, dus voor zelf naaien echt nog wat te jong. Toch beleefde ze veel plezier aan het samen naaien. Bij het omzomen mocht ze alle spelden er uithalen, een prachtwerkje vindt ze dat!

Voor het rimpelgedeelte ging ik even alleen aan de slag. Dan zou zij weer kunnen helpen met het uithalen van de spelden. Aaaaargh ik haat rimpelen echt nog steeds. De eerste leer brak de draad.. De tweede keer was het rokje te klein en kreeg ik het echt niet mooi aan het elastiek.. en bij de derde poging brak de rimpeldraad opnieuw. #klaarmee!

S’avonds pakte ik het rokje er toch weer bij en via deze blog vond ik deze beschrijving om te ‘cheaten’ met rimpelen.. ideaal! Het lukte me in 1x en daarna heb ik het elastiek vastgezet met spelden. Achteraf zag ik (bij de laatste cm) dat het stiek er binnenste buiten op zit, maar loshalen was écht geen optie meer.

Zo veel zin om het af te maken! ^^

Zondagochtend samen met Fleur het elastiek met een zigzag aan het rokje gezet en VOILAAA het is af!! Even showen hoor:

En daarna passen natuurlijk! Ze is er enorm blij mee!

We hebben veel plezier gehad bij het samen naaien en ik denk zo maar dat ik dit snel weer zal doen! Milan staat overigens ook al in de rij; hij wil wel graag samen een broek naaien 🤣.

Wil je zien hoe andere bloggers zich lieten inspireren? Neem dan een kijkje bij:
Sewing à la Carte, Blogliesje, Gezien bij Justine, Girls in Uniform, just delphine, woohoo by Davina

Shirtjes voor Sem

Anne van Sofilantjes was onlangs weer op zoek naar testers voor haar nieuwe patroon: Advena. Ik mocht testen in de baby maat! Het patroon betreft een top en jurk welke zich beide kenmerken door het toffe zijvlak. Er zijn 3 hals opties en 2 mouwlengtes.

Ik ben echt mega fan!

Mijn eerste versie was deze stoere longsleeve met het coole auto stofje.

Het is de versie met lange mouwen en normale hals. Ik word zo blij van die oker-gele zijvlakken. Het breekt het shirt, geeft het dat extraatje.. maar maakt het geen pyjama!

Wat een bink al hey!

Nu ik het shirtje had gepast wist ik welke maat ik voor de zomer kon gaan naaien. Ik maakte totaal 8 shirtjes (in maat 80), waarvan 6 met korte mouwen. 2 versies zijn gemaakt van een oud t-shirt van Milan, re-cycling!

Daarna ging ik aan de slag met de 2 reststoffen uit mijn vorige blog. Ik vind ze echt superleuk geworden!

Oefenen met het maken van flat-lay foto’s en adobe lightroom!

Oke nog eentje dan, met een superschattig zeehondenstofje!

Word jij ook zo blij van dit toffe patroon? Dan weet je nu nog niet eens alles! Ik maakte shirtjes met lange en korte mouwen, maar het patroon heeft ook een hele leuke optie voor een jurk! De babyversie gaat van maat 50 t/m 86, maar er is ook een meisjesvariant in maat 80 t/m 164. Naast de gewone hals is er ook een enveloppe hals én een gecombineerde versie. We kunnen dus nog heeeel veel versies maken!!

Het baby Advena patroon shop je hier. En het meisjes Advena patroon hier. Tot 15 april zijn ze nog in de SALE!

Meer versies van de advena baby zien? Neem een kijkje op de blog van Tanja!

Impulsief

Vandaag weer een blog van Let’s sti(c)k together! Het thema van deze keer is impulsaankoop. Ik hang zo’n beetje aan elkaar van impulsaankopen. Zowel stoffen als patronen, ik kan ze blijven kopen.

Ik heb hierdoor ook best een aantal patronen die ik nog niet of maar 1 keer gemaakt heb. Graag had ik deze blog geschreven over een van deze patronen, maar het is er niet van gekomen hier iets in te naaien. Daarom toch maar terug naar mn stoffencollectie..

Dat ik veel stof (m.n. tricot) heb is een understatement. Onlangs ruimde ik mijn stoffen op. Door het hele huis verspreid liggen lapjes en het werd tijd hier wat orde in te gaan scheppen. Op zolder heb ik een Kallax kast met 4 bakken stof. Das erg weinig ruimte, dus in alle bakken liggen de stoffen in 2 rijen boven elkaar 🙈.

Tussen al die lappen vond ik het paneel van deze 2 leguanen. Ik kocht het op de stoffenmarktplaats vorig jaar ergens. Ik vind dit paneel echt gaaf, maar hou er niet van deze te combineren met de bijpassende stof. Hierop staat de print in het klein afgebeeld. Ik vind het veelal een ‘pyjama’-look geven én ik vind het zonde van de stof. Deze is namelijk ook erg leuk voor een shirtje voor de jongste!

Dus, op zoek naar een effen tricot voor de mouwen. Ik had denk ik wel 8 tinten blauw en groen maar geen 1 was een match met de kleuren uit het paneel. Ik koos er toen voor om de mouwen uit de randen vh grote paneel te knippen. Dat ging niet echt gemakkelijk, maar het is me uiteindelijk gelukt! Voor de rug heb ik voor zwart gekozen.

Stof en Wol is de stoffenzaak hier in Breda. Het is een klein winkeltje, maar met veel keus. De eigenaresse (Lilian) heeft ook een facebookgroep hippe lappen voor de heb waar ze geregeld afgeprijsde stoffen in zet. Laatst zag ik dus daar ook weer zo’n gaaf paneel voorbij komen, snel reserveren en weer ff naar de winkel.. maar ooo die is ook leuk, en deze.. en ook nog deze.. Terwijl ik mij zó had voorgenomen – nu écht – om niks meer bij te kopen.. Dat is niet gelukt, zie hier weer een hoop impulsaankopen!

Tenslotte nog een laatste probleem waar ik geregeld tegenaan loop als gevolg van impuls aankopen: te weinig stof voor het project. Voor Fleur koop ik altijd 50cm en voor Milan tegenwoordig 60cm. Van effen stoffen kies ik ook vaak 50cm. Dit zorgt er voor dat ik heel geregeld creatief moet zijn. 50cm effen is te kort voor een rugpand en 50cm is voor fleur niet bruikbaar voor bijv. een jurk met cirkelrok. Gelukkig kan ik altijd wel een oplossing bedenken.

Via de fb pagina Hip en Eigenwijs kocht ik dit toffe paneel. Wederom wilde ik de bijpassende stof niet gebruiken. Op zoek naar iets anders stuit ik op een restlap groen. Het is maar 40cm, dus ik kan er echt geen rugpand uithalen helaas. Echter.. wel als ik hem draai op de stof?! Ik wilde ook wel wat nieuws uitproberen dus knipte nog een middenpandje uit de strepenstof en creëerde zo weer een nieuw t-shirt voor Milan!

Blij met deze shirts! Het volgende project moet er maar weer 1 worden met een nieuw patroon.. de Bobbie-short denk ik!

Stof aap: Hip en Eigenwijs

Stof Leguanen: Marktplaats

Patroon: BILLIE 128 verlengt 152, zowel de normaal als de raglan versie.

Dit was weer een blog in de blogtour van Let’s Sti(c)k Together. De blogs van de overige deelnemers vind je hier:

Sewing à la Carte, Adivastyle, Nathalie’s Naaisels, Blogliesje, woohoo by Davina, Two Owlettes, KreATRIEN, Miel de Fleur, Nie Nie Sewing, Gezien bij Justine, just delphine, Girls in Uniform, OOYAmade

Ruffles!

Ruffles, ze vliegen je op de naaipagina’s om je oren. Groot, klein, gerimpeld, geplooid.. op het voorpand, de mouw, mouwkop en ook onderaan shirts, rokjes en broekspijpen. Ze zijn er dus ik vele soorten en maten!

Ik moet eerlijk bekennen, ik was geen fan. Vond het in eerste instantie een beetje overdreven, misschien ook wel wat tuttig. Maar, zoals dat gaat met dingen die je heel vaak voorbij ziet komen, het went. Steeds een beetje meer en toen ineens zag ik ook echt een aantal versies die ik erg leuk vond. Fleur is echt een meisje-meisje en ik weet zeker dat zij het te gek zou vinden. Dus.. aan de slag ermee!

Op de fb pagina gratisnaaipatronen en naaien voor kinderen zocht ik naar “ruffles” en stuitte uiteindelijk op deze beschrijving.

Bron: https://missessippie.wordpress.com

Ik nam – uiteraard – de Billie als basis voor het shirt. De Billie valt bij mijn kinderen altijd erg kort. Fleur draagt 98/104 en ze is 1 meter lang. Ik maakte de normale Billie in breedtemaat 98 en verlengde deze helemaal naar 128, incl. 2cm naad.

Voor de ruffles tekende ik een patroondeel zoals hierboven beschreven. Ik meette de mouwkop en liet +/- 2.5cm vrij aan weerszijde, kwam uit op 20 en verdubbelde dit voor de ruffle naar 40cm. Achteraf zou ik de hoogte van de ruffle kleiner maken.

Ik wilde het randje (de rechte kant dus!) afwerken met een zigzag, zodat je een beetje het idee krijgt van een rolzoom. Ik koos voor okergeel draad om het goud uit het shirt een beetje terug te laten komen. Het was wat stoeien met de instellingen, een bredere zigzag bleek veel beter te gaan dan een smalle. De spanning draaide ik van 4 naar 6 en ik trok een beetje aan de stof. Zo krijg je dat het uiteinde alvast een beetje gaat golven.

Nou dan komtie he.. rimpelen. Ik haat dit, ik ben er gewoon niet goed in. In de meeste kledingstukken vermijd ik het, maar nu kan ik er niet onderuit. Ik keek al wel 10 YouTube filmpjes er over en las veel tips en artikelen. Dus, vol goede moed aan de slag!

De ruffle naaide ik op 1cm met een rechte steek met steekafstand 5. Daarna aan 1 van de draden trekken en zo rimpelde het stuk. Ik legde de ruffles op elkaar om de lengte even lang te maken en vertrok bij het vastspelden vanuit het midden.

Ik naaide de ruffle vast op de mouw, op 0,5cm afstand met een rechte stretchsteek. Daarna haalde ik de rimpeldraad er uit. Niet foutloos, maar ben zelf heel tevreden.

Toen de mouwtjes vastnaaien op het voor/achterpand en daarna de zijnaden sluiten.. tadaaaa klaar!!

Ik vind het zoo snoezig! En ze was er kei-blij mee toen ze hem zag. Bij het aantrekken zei ze “nu kan ik vliegen”. Haar shirt heeft vleugels.. 🤣🙈

Stof: stofenwol Breda

Patroon: Billie van Zonen09 met aanpassingen.

I ♡ sweaters!

Op mijn verjaardag werd ik verrast met het boek “I love sweaters”. In dit boek, van Belgische ontwerpster Fran Vanseveren, staan 15 verschillende sweater-patronen. Het zijn patronen voor zowel kinderen als volwassenen.

Ik heb in 1e instantie wat schrik van het patroonblad met zo veel lijntjes 🙈. Ik maak vooral gebruik van online patronen en dan heb je dat niet zo.. toch de kraag van de JESI spreekt me enorm aan! Maar.. hoe zal de pasvorm zijn?

Ik besluit af te gaan op de maten van Fleur en vergelijk deze met de tabel voor in het boek. Hier staan overigens ook allerlei tips over o.a. de afwerking van je sweater, stofsoorten, merktekens en meer. Fijn! Even zoeken op het patroonpapier, maar al snel heb ik alle delen van de sweater bij elkaar.

Ik verleng de trui naar een jurk, want een sweaterdress is wat het moet worden! Ik tekende zelf 2 zijpanelen om de sweater meer kleur te kunnen geven. Het konijnenstofje is Alpenfleece, aan de binnenzijde zit een dikke zachte fleece. De roze stof was een lapje wat ik nog had liggen. Het geheel maak ik af met een simpele zwarte boordstof.

De sweaterdress zat eigenlijk vrij snel in elkaar. Ik maakte voor het gemak 2 knoopsgaten ipv eyelets en moest alleen even nadenken bij de hals. Een mooi koortje uit mijn voorraad maakt het af.

Helaas geen aan foto’s want de jurk is nog veel te lang 🙈. Ik twijfel nog of ik hem ga inkorten of laat liggen voor verderop in de winter. Daarom wat snelle plaatjes geschoten in de slaapkamer.

Deze blog schreef ik weer voor de blogtour van stik belgique. Meer blogs lezen over Belgische ontwerpers? Neem snel een kijkje:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeThe Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

Stof:

Alpenfleece konijntjes van het stoffenspektakel okt. 2017

Roze fleece komt denk ik van de stofjesmarkt in Etten-Leur.

Het koordje is eigenlijk een veter! Ik gebruik vaak veters als koordje, ze zijn goedkoop en al mooi afgewerkt ♡.

Tester voor Sofilantjes – ADV en SYLVA romper!

Toen Sem enkele weken oud was kwam Anne van Sofilantjes met de vraag naar testers voor een nieuw patroon. Het betrof het patroon van de ADV romper. Sem paste precies in de maten van maatje 56 en zo melde ik mij aan als tester.. en hoera! Ik werd uitgekozen.

Zelf maakte ik maat 56, met lange mouwen. En zie hier mijn eerste versie:

Best lastig hoor, zo’n klein frutje leuk op de foto zetten! Na deze romper maakte ik er nog een in dit stoere stofje.

Een rompertje maken is nog niet zo makkelijk. Bij de hals en onderaan wordt gewerkt met een biais. De beschrijving van het patroon geeft een duidelijke uitleg, maar phoe.. biais is niet mijn favoriet hoor! En dan.. dan moeten er nog drukkertjes in ook! Not my favorite either! Na de eerste wasbeurt ligt er al weer een drukker af.

Hierboven mijn derde versie (een aantal weken later), maat 62 met korte mouwen en bijpassende drukknoopjes.. die blijven zitten! Deze drukkertjes zijn van Prym, baby love heten ze. Ik ben fan. Ze zijn er in meerdere kleuren, wat ze extra leuk maakt en je kunt ze inzetten met de tang. Dat laatste maakt een groot verschil, de 2 delen zitten recht op elkaar en blijven daardoor goed zitten. 1 nadeel.. ze zijn echt wel prijzig!

Hierna heb ik een tijdje niks genaaid voor Sem.. en toen kwam ineens een nieuwe test-oproep! Dit keer voor de SYLVA romper! Dit patroon heeft een V-hals aan de voor en achterkant, gecombineerd met een colorblock bij de borst.

Sem draagt inmiddels al maatje 62/68 en ik gaf me weer op al tester! Het patroon van de sylva romper heeft een optie voor korte en lange mouwen. Ik mocht lange mouwen testen, jeej!!

Anders dan bij de ADV heeft de SYLVA gewoon een boordje bij de hals, minder biais dus! En ik heb ontdekt dat ik het makkelijker vind om kant en klaar tricot biais te gebruiken. Het zit er sneller op en geeft een mooi resultaat!

Ik maakte maat 68. De V-hals vond ik een beetje wennen, maar het staat heel leuk!

Het patroon nodigt erg uit om met verschillende kleuren stof te werken. Ik werk graag met zwart en donkerblauw, ton-sur-ton en hou het meestal rustig. Maar Sem is nog klein en bij baby’s staat bijna alles! Dus zoals je ziet naaide ik her en der met felle kleurtjes en vrolijke stofjes.

Uiteindelijk maakte ik 4 rompers, ze zitten supersnel in elkaar.. ik word er helemaal blij van!

Van 19 oktober t/m 21 oktober is de SYLVA romper in de SALE!! Je vindt hem hier: https://www.sofilantjes.com/product/sylva-romper-pdf-patroon-nl/

De ADV romper is al een tijdje terug uitgebracht, maar dat maakt hem niet minder leuk! Je vindt deze hier: https://www.sofilantjes.com/product/adv-romper-pdf-patroon/

Dit keer heb ik ook veel tijd besteed aan het maken van mooie foto’s. De meeste maakte ik in Fleur haar kamer, maar we gingen ook naar het bos. Als afsluiter nog een foto van mijn 3 kindjes samen 😍

Ik vond het weer superleuk om te testen en zo tof om al die andere rompers te zien! Neem een kijkje op de facebookgroep voor nog meer inspiratie! Bedankt Anne (en Miranda) voor deze mogelijkheid.

Billie for the win!

Hoe graag ik ook steeds een ander patroon naai, Billie blijft mijn favoriet. Wanneer ik voor Milan naai is dat bijna altijd een t-shirt.. ene keer met korte mouwen, vandaag met lange mouwen.. de Billie (liefst raglan) is dan mijn absolute nummer 1!

Billie is een t-shirt patroon van Zonen09. Het komt in verschillende uitvoeringen; een raglan en een normale mouw, korte of lange mouw, ronde of V-hals. En zelfs een optie voor de enveloppe-hals. Je kan er dus alle kanten mee op.

Hoewel je een longsleeve normaal gesproken omzoomd heb ik er dit keer voor gekozen om met boorden te werken. De neon-oranje boordstof komt van Stoffenelf, ik kocht het vorige herfst al. De stof met de ruimte schepen kocht ik bij de Stoffenkoning in Rucphen (echt een bezoek waard!). Samen een toffe match, al zeg ik het zelf.

Ik naaide voor Milan maat 122 en verlengde deze naar 128 en toen nog eens een cm of wat. De mouwen zijn daardoor wat smal uitgevallen, maar dat hindert Milan gelukkig niet.. zoals je ziet!

Deze blog schrijf ik in het kader van ‘stik belgique’, waarbij Belgische ontwerpers in de schijnwerpers worden gezet. Zoek je een tof patroon voor jongens? Neem dan zéker een kijkje naar de patronen van Sharon, Zonen09.

Oja.. de goed oplettende kijker heeft gezien dat ik een colorblock verwerkte in het rugpand.. volgende keer zal ik een blog wijden aan het ‘colorblocken’.

Meer inspiratie over Belgische patronen opdoen? Neem dan een kijkje op de volgende blogs:

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!OOYAmadeKrullenbol

Vallis.. wat ben je mooi!

Recent deed Anne, van Sofilantjes, een oproep naar testers voor een nieuw patroon.. en wel een damesjurk! En nog toffer; ook een meisjesversie! Razendsnel schreef ik mijzelf in als tester, mijn maten kwamen perfect overeen met maat 44, wat een geluk!

Na het inschrijven voor het testen begint het wachten op de verlossende mail… en die kwam! Ik werd uitgekozen als 1 van de testers voor de jurk die toen nog geen naam had. Ik had aangegeven dat ik geen voorkeuren had en mocht de jurk-variant testen van optie B; de zakdoek-rok. Ik was zo kei-enthousiast dat ik meteen aan de slag ging. Ik kocht 80cm stof bij voor de rok en maakte een eerste pas-top uit het restant vd meisjesjurkjes

De eerste versie werkte ik af met neon-roze tricot, want dat leek me zo stoer… What was I thinking! Met contrasterende boorden zie je direct een verschil in breedte (als je n foutje maakt).. net als dat je foutjes ziet bij contrasterende garen; een belangrijke reden waarom ik er eigenlijk nooit voor kies. Deze eerste pas-sessie wees uit dat de arm-openingen te krap waren en dit bleek bij meerdere testers. Direct komt er dan in de testgroep een aangepaste versie vh patroon. Echt top dat feedback en foto’s van testers zo snel worden verwerkt. Ik moest echter even wachten tot dinsdag 13.30u want toen was de bieb weer open voor het printen. Inmiddels was er toen een versie 3.

In een gezin met 3 kinderen is het soms echt even zoeken naar tijd om te naaien. Gelukkig is daar dan mijn man die er alles aan doet om ruimte en tijd voor mij en mijn hobby te maken. Hij vraagt hoe ver ik ben en of het lukt, loopt rond met Sem of zit bij Fleur aan haar bed. Mede dankzij hem was donderdagavond de 1e jurk af!

En wat zit hij mooi! Bij de oksel mag hij bij mij iets meer ruimte hebben, Anne dacht direct mee; ik zou bij een volgende jurk de bandjes iets kunnen verlengen (en dat deed ik). Ik voel me sexy in deze jurk en Rimco deelt deze mening ook! Ik heb nog best een buikje van de zwangerschap en deze jurk kleed mooi af. Zelfs mijn vader stuurde er een appje over, dat de jurk goed geslaagd was!

20180721_170648-1.jpg

20180721_170706-1.jpg

Helaas is de jurk niet te combineren met de borstvoeding (hoewel verderop hierover meer) en dus ging ik nadenken over een oplossing. Ik liet mij hierbij inspireren door Sharon, met deze blog.

Ik verlengde de bandjes van het voorpand met ongeveer 3cm en die van het achterpand met 1.5 cm en verlengde de boorden aan zowel de voor als de achterkant met resp. 2.5 en 1cm. De zijkanten vd top zette ik in elkaar en de schouders liet ik los. Ipv de boorden eerst als een lus vast te stikken zette ik deze aan van schouder tot schouder. De boord van de hals knipte ik in 2 stukken (op de pijl van de schouder) en legde deze op de stofvouw. Aanzetten weer van schouder tot schouder. Daarna vouwde ik de schouderbandjes ongeveer 1.5/2cm om, naaide deze vast en plaatste 2 drukkertjes. Ik liet het voorste bandje op het achterste bandje vallen. Voila dat was het! Zo trots! En stiekem vind ik deze stof nóg mooier!

20180721_172306-1-e1532553639546.jpg

Prachtig hoe je op deze foto de vorm van de rok ziet!

Had ik ook al verteld dat de jurk zakken heeft.. de jurk heeft zakken (optioneel)! O en een prachtige lage rug, welke boven de rand van je BH uitkomt. Mooi hè?

20180721_172158-1.jpg

In de naai-groep van Sofilantjes wordt ook veel gepraat over het geven van borstvoeding met deze jurk. Sommigen kunnen gewoon het bandje laten zakken, mij lukt dat helaas niet. De jurk zou ook achterstevoren gedragen kunnen worden, waarbij je de hals onder de borst trekt. Anne opperde hierbij ook dat je een rechte band kunt naaien achter de hals wanneer deze te laag zou zijn. Ook zou het maken van een dubbele top een optie kunnen zijn.. ik ga de uitdaging zeker aan om nóg een Vallis te maken mét een borstvoedings-hack dus.. stay tuned!

20180721_172903.jpg

Ondertussen is het patroon uitgebracht en nog 1 dag in de sale te koop! Hier vind je de damesversie, meisjesversie en de bundel. Zelf heb ik inmiddels de meisjesversie erbij gekocht om te kunnen ‘twinnen’ met Fleur!

Ik maakte de Vallis jurk met de zakdoekrok en ben daar waanzinnig fan van! De Vallis heeft ook een halve cirkelrok en een asymmetrische rok wanneer je deze 2 combineert. De Empire optie met rimpelrok is ideaal als zwangerschapsjurk. En naast al deze jurklengtes kun je hier ook heel gemakkelijk een tuniek van maken!

Afin, ik kan nog wel uren schrijven over het testen en over de jurk, maar de blog is lang genoeg denk ik haha. Ik ben erg benieuwd wat je van mijn jurken vinden enne.. laat je het me weten als jij er ook 1 naaide?

20180721_172853-1.jpg

.

Met speciale dank aan mijn zusje Janine voor het maken van de foto’s, aan Anne voor het bieden van de mogelijkheid om (voor de 2e maal) te mogen testen en mijn man Rimco voor het mogelijk maken van mijn hobby! 😘.

Beide stoffen: Stof en Wol Breda
Drukknopen: Prym love van stoffen.net
Patroon: Vallis van Sofilantjes
Locatie vd foto’s: De Kuil Prinsenbeek

Vakantie!

Zo dát is lang geleden! Vorig jaar zomer schreef ik voor het laatst (schaam). Daarna bleek ik zwanger en gingen naaien en bloggen op een laag pitje. Inmiddels is kleine Sem geboren en ‘al’ 11 weken oud.

20180722_152220.jpg

Af en toe komen er weer wat uurtjes vrij voor mijn hobby’s en zo naaide ik 2 jurkjes voor Fleur, een hemd voor Milan én was ik tweemaal tester voor Sofilantjes, waarover ik later deze week nog een blog zal schrijven.

En toen stond er ineens in mijn agenda; inschrijven ‘Let’s Stic(k) Together blog?’ Leuk, ik had wel zin in een uitdaging! Maar wat was het thema ook alweer.. Vakantie dus! Nou komt dat even goed uit, ik heb toevallig vakantie!

Vakantie gaat bij mij om genieten en leuke dingen doen, meer nog dan normaal, en vooral met de kinderen. We gaan graag zwemmen, bezoeken een dierentuin en ook speeltuinen zijn favoriet. Veelal gaan we op stap als gezin, maar ook met vriendin Didi spreek ik graag af! Zij heeft 2 kinderen in dezelfde leeftijd als Milan en Fleur en dat zorgt voor veel plezier.

Maar dan nu.. wat naaide ik voor de Let’s Sti(c)k Together blogtour? Didi en ik bedachten dat eenzelfde jurkje voor beide meiden heel leuk zou zijn. Zéker als ze straks samen naar de psz gaan. Een probleem echter is wel dat we totaal niet dezelfde smaak hebben. Een stof vinden die we beiden mooi vonden was dan ook best een opgave, maar.. we troffen er één die aan alle eisen voldeed en vonden beiden de combi met neon-roze erg tof.

Over het patroon hoefde ik niet lang na te denken.. de Solis is dé ultieme zomerjurk en heerlijk meisje-meisje. Marley en Fleur schelen 1 week en hebben exact dezelfde confectiematen.. makkelijk want zo kon ik tweemaal hetzelfde jurkje naaien.. en zo geschiedde.

 

Ik naaide dus twee keer een identieke Solis-jurk met cirkelrok in maat 98. Ik twijfelde over de lengte en pakte de roklengte van maat 104, maar knipte uiteindelijk 4cm van de rok. Omzomen deed ik met neonroze garen en foto’s maakten we in de speeltuin!

Ik was natuurlijk niet de enige die naaide! Lees hier alle blogs van de Let’s Sti(c)k Together tour – thema Vakantie:
FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteWoohoo by davinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartje doet het zoAdivastyleWilwarin CoutureNaaizSkwadraatliveTwo OwlettesMade For InkaViTessStofjesverslaafdNoxeemaNaaisdrovjeJust DelphineDraadjesKhadetjesLunatiek

 

Groene tricot: Stof en Wol in Breda
Neon roze tricot: Stoffenfeest
Patroon: Solis van Sofilantjes
Locatie: Speeltuin Hoge Neer in Etten-Leur

Met speciale dank aan Didi voor het mogen maken en gebruiken van de foto’s en aan Marjolein van Laere voor het organiseren van de blogtour en het bieden van inspiratie + een stok achter de deur!