Billie for the win!

Hoe graag ik ook steeds een ander patroon naai, Billie blijft mijn favoriet. Wanneer ik voor Milan naai is dat bijna altijd een t-shirt.. ene keer met korte mouwen, vandaag met lange mouwen.. de Billie (liefst raglan) is dan mijn absolute nummer 1!

Billie is een t-shirt patroon van Zonen09. Het komt in verschillende uitvoeringen; een raglan en een normale mouw, korte of lange mouw, ronde of V-hals. En zelfs een optie voor de enveloppe-hals. Je kan er dus alle kanten mee op.

Hoewel je een longsleeve normaal gesproken omzoomd heb ik er dit keer voor gekozen om met boorden te werken. De neon-oranje boordstof komt van Stoffenelf, ik kocht het vorige herfst al. De stof met de ruimte schepen kocht ik bij de Stoffenkoning in Rucphen (echt een bezoek waard!). Samen een toffe match, al zeg ik het zelf.

Ik naaide voor Milan maat 122 en verlengde deze naar 128 en toen nog eens een cm of wat. De mouwen zijn daardoor wat smal uitgevallen, maar dat hindert Milan gelukkig niet.. zoals je ziet!

Deze blog schrijf ik in het kader van ‘stik belgique’, waarbij Belgische ontwerpers in de schijnwerpers worden gezet. Zoek je een tof patroon voor jongens? Neem dan zéker een kijkje naar de patronen van Sharon, Zonen09.

Oja.. de goed oplettende kijker heeft gezien dat ik een colorblock verwerkte in het rugpand.. volgende keer zal ik een blog wijden aan het ‘colorblocken’.

Meer inspiratie over Belgische patronen opdoen? Neem dan een kijkje op de volgende blogs:

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!OOYAmadeKrullenbol

26 gedachtes over “Billie for the win!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.