Gepakt en gezakt.. vakantie!

Wat neem je toch altijd een hoop spullen mee als je op vakantie gaat! En tegelijkertijd ontdek je daar dat je 1. iets essentieels vergeten bent en 2. 1/3 vd spullen niet gebruikt. Zoals een elektrisch kacheltje wat toevallig ook in de krat zat of die extra handdoeken die eigenlijk niet nodig bleken. Wat we vergeten waren? Een paraplu (het stortregende de eerste avond), speelgoed voor smorgens voor de kinderen (zodat wij even rustig wakker konden worden) en genoeg bestek. Want de laatste keer dat wij waren gaan kamperen was Milan 2 jaar.. en dus was er 1 babysetje, 2 vorken en 2 messen… dat eet best een beetje lastig als je met zijn vieren bent. Geen nood de action was 2 blokken verderop en daar kochten we een nieuw bestekset en een paraplu. Een paar leuke auto’s voor Milan scoorden we bij de kringloop.

Omdat we dit jaar weer met de tent zouden gaan wilde ik graag een speelkleed maken voor de kinderen. Ik had dit ronde speelkleed met aantrekkoord al meerdere malen voorbij zien komen en wilde er graag een zelf maken.

Ik maakte de binnenkant van fleece en gebruikte hiervoor een kleedje vd ikea. De buitenstof is van canvas. Deze stoere canvas kocht ik vorig jaar op een Stoffenbeurs in Etten-Leur en is bedrukt met landen. Je vindt deze stof vaak bij de kraam voor ‘meubelstoffen/ stoffering/ gordijnstof’. Voor de rand gebruikte ik een restje witte canvas. Het kleed heeft een doorsnede van 1.40m, de breedte vd stof.

Ik heb eerst 2 cirkels geknipt van 140cm. doorsnede. Hiervoor heb ik de stof in vieren gevouwen en vanuit de hoek 70cm rond getekend. Een beetje zoals het plaatje van een cirkelrok:

Deze cirkels daarna op elkaar gelegd en de omtrek omgemeten. Het reststuk witte canvas was niet lang genoeg dus heb ik 3 banen geknipt voor de rand. Deze 3 eerst omgezoomd en daarna tussen de cirkels vastgespeld. De cirkels liggen nu met de goede kant op elkaar en de buitenste tunnel ligt daartussen. Na het keren nog even het keergat dichtmaken en klaar! Koordje erdoor en spelen maar.

Het kleed is bedoeld om bij elkaar te trekken, waardoor speelgoed in het kleed wordt opgeborgen. Bij mij werkt dat helaas niet helemaal zoals het zou moeten. Bij een volgende zou ik de tunnel breder maken en evt ook uit nog meer stukken laten bestaan. Hierdoor kun je hem – denk ik – veel gemakkelijker aantrekken. Tips zijn welkom ;).

Achteraf vind ik het ook niet zo erg dat dit niet werkt. Het kleed is heerlijk zacht en hij ging tijdens de vakantie opgevouwen mee. Perfect om ’s morgens op te spelen zonder het koud te krijgen. Of ’s middags als picknickkleed met een bakje druifjes.

Thuis ligt het nu op Milan zijn slaapkamer en spelen zijn zusje en hij er geregeld op.

Het speelkleed is tijdens de vakantie vooral ‘smorgens veel gebruikt en zal ook zeker eens mee gaan naar een grasveld of als we op bezoek gaan. Blij mee!

Wil je meer lezen over onze zomervakantie? Lees dat eind augustus in het blog Zomerrr.

Voor dit blog deed ik weer mee aan de blogtour Let’s (S)tick Together met als thema dit keer: gepakt en gezakt. Blogs van andere deelnemers vind je hier:
FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carteHutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammeke

Mijn 2 dotjes samen aan het spelen ♡♡

Follow my blog with Bloglovin

20 gedachtes over “Gepakt en gezakt.. vakantie!

  1. Nathalie V. zegt:

    Zo tof! De kaartengek in mij wil die onderkant ook wel eens uitgespreid zien.
    Mijn kids zijn al wat te groot om nog met een speelkleed af te komen, maar ik gebruik het idee nog wel eens als cadeau. Mijn schoonzus gaat heel veel op reis met haar kindje …

    Like

  2. Sara zegt:

    Heel erg mooi gemaakt! Lijikt me ook heel aangenaam om op te zitten met die fleece laag. Ik heb een gekochte mat en dat vind ik toch maar dunnetjes. Moest ik er ooit eentje zelf maken, kom ik hier nog eens langs!

    Like

  3. stoffenspulletjes zegt:

    Zeer leuk! Gaan ze veel plezier aan hebben. Ik heb het ook eens gemaakt en maakte de tunnel toe te smal voor het koord. Het lukt dus bij meerdere niet optimaal. Geen tips want heb nooit een tweede gemaakt 🙂 Staat nog steeds op de to do lijst hier!

    Like

  4. Stephanie zegt:

    Heel knap gedaan! Mijn man heeft zelf zijn rond lego-speelkleed nog die wij nog steeds gebruiken. Daar zitten tal van nestelogen in waardoor het touw geregen wordt. Erg handig om dicht te knopen ;-). Ik denk dat er bij Emma en Mona ook een leuke variant staat met een iets andere tunnel, wat mij ook leuk en handig lijkt ;-). XXX

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.