Let’s Sti(c)k Together – zon, zee en strand!

Vorige maand las ik op het blog van Marjolein (Flaflinko) over de Let’s sti(c)k together chalange! Op haar blog lees je er meer over, maar het komt er op neer dat een groep bloggende dames iets naait wat gebonden is aan 1 of meerdere criteria. Deze maand is het “thema”: Zon, zee en strand! Waar ik direct aan dacht? Badkleding en zonnehoedjes.

Zonnehoedjes maakte ik al eerder, dat was stiekem behoorlijk veel werk en dus wilde ik deze keer voor wat anders gaan. Op de fb-pagina van Soldeur zag ik dat See You At Six met een patroon voor een badpakje bezig was. Super! Het zag er niet zo moeilijk uit én dan kon ik nog 2 weken achterover leunen want het patroon kwam half juni uit. Ondertussen vond ik in mijn kast een badpak dat ik ooit kocht, maar nooit heb gedragen. Ideaal! Meteen een recycle project.

Halverwege juni kwam dan dat superleuke pakje uit. De  Sweet Summer Suit van See You At Six. Helaas zag ik bij het printen dat het patroon pas vanaf maat 92 was.. en FLeur draagt pas 80.. oeps! Ik raakte wel geïnspireerd door de foto’s en heb haar werkbeschrijving doorgelezen. Zodoende besloot ik een  badpakje te maken met als basis een (net iets te klein) rompertje. Ik tekende er zelf broekspijpjes bij en aan de slag! Bij Stof en Wol in Breda vond ik prachtig donkergroen elastisch bias band. Ik kocht voor de zekerheid 2 meter en dat bleek achteraf net genoeg..

Ik ben begonnen met een rompertje waarbij ik de randen los knipte. Het pakje was iets te kort en veel te breed: ideaal want ik tekende geen naadwaarde bij. Onderaan maakte ik een klein plaatje. Ik knipte daarna direct de 2 delen uit het badpak. De voering heb ik achterwege gelaten, ik wilde het mezelf niet nog moeilijker maken. Verder was het eigenlijk een vrij simpel naaiklusje. Links, rechts en onderaan vaststikken met een stretch steek. Ik was even bang dat lycra niet door mijn machine zou gaan, maar niets bleek minder waar. Het bias band bij de pijpjes knipte ik in eerste instantie te ruim, waardoor het open ging staan. Die kon er dus weer af en opnieuw in een ruimere maat er aan. Daarna de bovenkantjes afwerken. Ik maakte steeds gebruik van de stappen van de Sweet Summer Suit. De zigzag steek bleek toch wel erg te lubberen en dus zette ik het bovenste bandje 2 keer opnieuw aan, de laatste keer met de rechte stretchsteek en dat gaf een veel mooier resultaat! Ik twijfelde toen nog even of ik lusjes en losse bandjes zou maken, maar ben uiteindelijk toch voor een vast bandje gegaan en.. tadaaa:

In 1 avondje heb ik hem in elkaar gezet en ’s morgens meteen gepast natuurlijk. Wat denk je? Hij past perfect! Ik ben zo trots! Altijd zo supertof als iets past! Jeej!
Gisteren (zondag 2 juli) liep mijn man de Urban Trail Run in Den Haag.. en laat dat nou net bij het strand zijn! Al weken geleden hadden we dit gepland, kon ik daar mooi foto’s maken voor mijn blog en Milan zn grote wens (naar het strand) ging ook meteen in vervulling. Helaas was het behoorlijk fris en na 2 foto’s zijn we gestopt. Ondanks de koude wind hebben we, met een fleece vestje aan, een heerlijke middag op het strand gehad, wat een plezier!

Bij de auto ging ineens het zonnetje schijnen en maakten we snel nog een paar fotootjes (dit keer met luier er onder). Ik vind hem zo superleuk geworden! Zeker met dat groen, lekker anders dan anders!

Samen met mij deden de volgende bloggers mee met deze Let’s Sti(c)k Together blogtour! Neem zeker eens een kijkje op:

FlaflinkoMa’am MusketierTwo OwlettesStokstaartje doet het zoBlogliesjeWoohoo by DavinaNathalienaaiselsMadame StofWollebolLarthGirls in uniformFrullemiekeJust Just10StoffenspulletjesJust DelphineYabelle & CoTante FeeMamadammekeVoor Milo Wilwarin made with loveNoxeema NaaizSewing à la carteLilliepawillieViTess

Stof: recycling van een eigen badpak
Biasband: Stof en Wol
Patroon: zelf getekend nav een rompertje

Advertenties

38 gedachtes over “Let’s Sti(c)k Together – zon, zee en strand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.